2020. júl 27.

A táplálkozástudomány alapjairól

írta: Életmód Tippek
A táplálkozástudomány alapjairól

A táplálkozás, az egészséges táplálkozás alapvető elveivel szembeni tudatlanság nagyban felelős napjaink társadalmának aggasztó testi és lelki tüneteiért. De ha megismerkedünk a táplálkozástudomány alapját jelentő 5 fő alapelvvel, ezek ismerete segít eligazodni a modern táplálkozási útvesztőben. Az 5 alapelv alkalmazása megállíthatja és visszafordíthatja az élettani funkciózavarokat és a testi károsodásokat egyaránt.

 

young-woman-having-a-midnight-snack-768.jpg

 

A modern élelmiszeripar hatása: “Mérgező táplálékkörnyezet” (Yale University)

Az elmúlt 50-60 évben többet változtak a nyugati társadalmak táplálkozási szokásai, mint az azt megelőző több ezer év alatt.

 

A vegyipar fejlődése alapjaiban változtatta meg a mezőgazdasági termelést. Azok a vívmányok, amelyek kezdetben áldásosnak tűntek a terméshozam növelése miatt, később megbosszulták magukat.

Az élelmiszeripar a nagyüzemi módszerekkel megtermelt alapanyagok további finomításával és manipulálásával olyan összetételű termékeket hozott létre, amelyek rendszeres fogyasztása alapjaiban károsítja a szervezet anyagcsere folyamatait. Egyszerűen nem azt “tankoljuk” a szervezetünkbe, amire azt “tervezték”. Ez hosszú távon az anyagcsere és az érrendszer tönkremenetelét eredményezi.

 

Már az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is elismerte, hogy a nyugati típusú társadalmakban a halálozások legalább 80%-a idő előtt, megelőzhető okok miatt következik be.

Szólj hozzá