2014. nov 24.

Bioanyagok és öregedés késleltetés

írta: Életmód Tippek
Bioanyagok és öregedés késleltetés

health-elderly_2323847b.jpg

Szeretnék egy cikk sorozatot leközölni, mert ez szerintem nagyon hasznos lehet. Különböző vitaminokkal sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért. Olvassátok hát szeretettel a sorozat első részét:

Itt kiemelek néhány fontosabb, a témához leginkább kapcsolódó
anyagot, öregedés gátló hatásait, főbb forrásait.

A-vitamin: elősegíti az öregségi foltok megszűnését, egészségesen
tartja a bőrt, a hajat, a fogakat. Antioxidáns.
Főbb forrása: sárgarépa, zöld és sárga főzelékek, tojás,
sárga gyümölcsök.

B1-vitamin: javítja a szellemi tevékenységet, fenntartja az
idegrendszer, az izmok és a szív normális működését. A
dohányzás, cukorfogyasztás, alkoholfogyasztás csökkenti,
ezért ne éljünk velük.Főbb forrása: barnarízs, teljes búza, zabliszt, amerikai
mogyoró, legtöbb zöldségféle

B2-vitamin: javítja a látást, csökkenti a szem kifáradását.
Egészséges lesz a bőr, köröm, a haj. Közreműködik a
szénhidrátok, zsírok és a fehérjék anyagcseréjében.
Főbb forrása: tej, sajt, leveles zöldfőzelék, tojás

B3-vitamin (niacin): fokozza a vérkeringést, csökkenti a magas
vérnyomást.
Főbb forrása: teljes búza készítmények, sörélesztő, tojás,
datolya, füge, szilva.

B6-vitamin: a zsírok és az aminosavak megfelelő felszívódását
biztosítja. Elősegíti az öregedést késlelteti nukleinsavak
megfelelő szintézisét.
Főbb forrása: sörélesztő, búzakorpa, búzacsíra, káposzta,
tej, tojás.

B12-vitamin: javítja a koncentráló-, emlékező- és
egyensúlyozó képességet.
Főbb forrása: tojás, sajt, tej, lucernacsíra, fekete nadálytő,
tengeri algák.

B13 vitamin: véd a korai öregedéstől, bizonyos májműködési
zavaroktól. Gátolja a koncentráló- és emlékezőképesség
csökkenését.
Főbb forrása: gyökérzöldségek, tejsavó

B15 vitamin: meghosszabbítja a sejtek élettartamát.
Gyorsabban elmulasztja a fáradtságot.
Főbb forrása: sörélesztő, barna rizs, teljes gabonák,
tökmag, szezámmag.

H-vitamin: (biotin) csökkenti a haj őszülését, kopaszodás ellenes.
Főbb forrása: dió, gyümölcsök, sörélesztő, tojássárgája, tej,
fényezetlen rizs

Temesvári Gabriella: Szép ezüstkor

Öregedés késleltetése

Érdemes odafigyelni a vitaminokban gazdag táplálkozásra, illetve a vitaminkészítmények szedésére, mert ezek közreműködnek az öregedés késleltetésében. Az öregedés persze egy természetes folyamat, de a mai tudásunkkal ennek jelei már kitolhatóak.

 

Szólj hozzá

vitamin öregedés öregkor